Multi split airco Zelf Plaatsen

Plaats zelf uw 
multi split 
airconditioning

Zelfbouwpakketten voor multi split airco

■ Meerder binnenunits op slechts 1 buitenunit

■ Plaats besparend, efficiënt en uiterst veelzijdig

■ Bespaar tot 50% op uw materialen en werkuren

■ Eenvoudig zelf te plaatsen met begeleidingen opstart

Koeling

Verwarming

Energie efficiËnt

Prijs/kwaliteit

Installatie met Opstart en begeleiding

Algemeen hoofdmenu

Info menu airconditioning

Product categorieën

Recente blog artikelen

Een multi split airco zelf plaatsen met begeleiding en opstart, dat kan!

Multi split airconditioning zijn net zoals mono split veel toegepaste aircosystemen. Het grote voordeel is dat u slechts 1 buitenunit meerdere binnenruimtes kunt gaan koelen en verwarmen. Met de juiste begeleiding kan u ze perfect zelf installeren!

Met onze zelfbouwpakketten bespaart u bovendien heel wat uit op uw materialen en en uw werkuren uiteraard. Het enige wat u hoeft te doen zijn de binnen units elektrisch aansluiten, de buitenunit elektrisch aansluiten en de koelleidingen klaarleggen. Daarna komen wij de opstart doen en vullen de installatie met koelmiddel.

Een multi split airco zelf plaatsen kan u al gauw gemakkelijk meer dan € 2500 uitsparen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Stappeplan: Multi split airco zelf installeren

1

OFFERTE AANVRAAG

|

2

BEZOEK OP DE WERF

|

3

LEVERING EN BEGELEIDING

|

Praktische info multi split airco

Wat is een Multi split airco?

Soorten airco binnenunits
Multi split airco zelf plaatsen

Je kiest enkel voor multi-split wanneer je meerdere ruimtes wenst te voorzien van airconditioning of wanneer het noodzakelijk is om in een ruimte meerdere binnenunits te plaatsen.

Multisplit systemen zijn identiek aan mono-split systemen maar hierbij wordt gewerkt met 1 buitentoestel die wordt gekoppeld aan meerdere binnentoestellen (multi).

Dit zorgt ervoor dat je niet per ruimte een buitentoestel moet plaatsen waardoor je toch wel aanzienlijk minder plaats nodig hebt.

De buiten toestellen bestaan in verschillende vermogens van 4kW tot 12kW. Afhankelijk van het vermogen kan je 2 tot wel 6 binnentoestellen koppelen.

De binnentoestellen hoeven ook niet allemaal van hetzelfde type te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een wandmodel van 2,3 kW combineren met een inbouw plafond model van 5,3 kW op hetzelfde buitentoestel.

Zoals de klassieke splitsystemen zijn ze verkrijgbaar in volgende uitvoeringen:

Belangrijk om weten is ook dat elk binnentoestel afzonderlijk regelbaar is met zijn eigen afstandsbediening.

Het enige wat uiteraard niet kan is verwarmen met het ene binnentoestel en ondertussen koelen met het andere. Je koelt of verwarmt.

De voor -en nadelen van een Multi split airco systeem?

De voordelen zijn identiek aan die van de mono-split systemen met dat verschil dat je uiteraard slechts 1 buitentoestel nodig hebt om verschillende ruimtes te kunnen voorzien van airco. Wat uiteraard plaats bespaart en de installatie praktischer en gemakkelijker maakt.

De nadelen zijn dat ze uiteraard ook enkel mogen worden opgestart door een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf omwille van de koeltechnische verbinding tussen binnen en buitenunit. 

De kostprijs loopt uiteraard heel sterk uiteen en is afhankelijk van de type binnentoestellen en het vermogen van de buitenunit. Prijzen zijn op aanvraag.

Algemeen kunnen we stellen dat multi-split wel iets duurder uitkomt dan mono-split. Het klinkt misschien raar maar het komt meestal goedkoper uit om 2 mono-split toestellen te kopen dan 1 multi-split voor 2 ruimtes.

Uiteraard hebben we het hier enkel over materiaalkost en niet zozeer over plaatsing. De installatiekost bij multi-split ligt dan weer lager omdat er slecht 1 buitengroep moet worden geplaatst.

LG multi split airco zelf installeren
multi split airco doe-het-zelf

Hoe werkt een Multi split airco systeem?

hoe werkt een airco

De werking van een airco hoeven we niet meer uit te leggen. U kan dit gerust nog eens nalezen bij ons gedeelte over split-systemen.

Bij multi-split is het zo dat er door meerdere aansluitingen op de compressor die in de buitenunit zit er meerdere binnentoestellen kunnen worden aangesloten. De sturing van de verschillende binnentoestellen gebeurt softwarematig. Door verschillende diameter aansluitingen kunnen er binnenunits worden aangesloten met verschillende vermogens.

Elke binnenunit wordt dus afzonderlijk elektrische en koeltechnische gevoed vanuit de buitenunit. 

En elke binnenunit is ook afzonderlijk te bedienen. De units kunen zowel koel als verwarmen. Echter is hiet niet zo dat de ene ruimte kan worden gekoeld terwijl de andere wordt verwarmd.  De binnenunit staan namelijk aangesloten op 1 en dezelfde buitengroep die slechts in 1 richting kan draaien. 

Indien dit een vereiste is opteer je best voor mono-split.

Kan ik een multi split airco zelf installeren?

Het antwoord is ja!  

Een multi split airco zelf installeren is eigenlijk identiek aan mono-split installeren maar dan met nog minder werk.

Met zelf airco multi split zelf plaatsen bedoelen we, ophangen en plaatsen van de buitenunits en binnenunit, het elektrische aansluiten van de units, het voorzien van een condens afvoerleiding en het klaarleggen van de koelleidingen. Wij zullen u uiteraard begeleiden bij dit proces. 

Wat je uiteraard zelf niet mag is het vacumeren en drogen van de leidingen en het vullen van de installatie met koelmiddel (koudemiddel/freon).

Dat gedeelte nemen wij voor onze rekening. 

Ecologis-Zelfbouw zorgt er dus voor dat uw airco veilig en volgens de wettelijke bepalingen kan worden opgestart. 

Na dat u klaar ben met het installeren van uw airconditioning komen wij langs om de installatie te vacumeren en te vullen met koelmiddel. Nadien tonen we u met plezier hoe de airco te bedienen.

 

lg buitenunit multi split airco zelf plaatsen

Wanneer kies je voor een multi-split systeem of meerdere mono-split systemen?

Mitsubishi airco pakket met buitenunit en 3 wandmodellen plus afstandsbediening

Uiteraard kies je voor multi-split wanneer je meerdere ruimte wenst te voorzien van airconditioning.

Maar je geeft de voorkeur aan multi-split tegenover meerdere mono-splits wanneer je geen ruimte hebt voor meerdere buitenunits te plaatsen. Of wanneer je voor het installatiegemak slechts 1 buitenunit wilt installeren.

Je behoudt namelijk dezelfde voordelen van mono-split maar je moet niet opzoek gaan naar vrije plaatsen op en rond de woning om al de buitengroepen weg te gaan stoppen.

Ook naar geluidshinder kan het vaak een voordeel zijn om voor multi-split te kiezen. 1 unit buiten is namelijk ook maar 1 geluidsbron.

Als het op prijs aankomt is het vaak goedkoper om per ruimte een mono-split te voorzien met elk hun buitenunit echter kost het minder tijd en werk om een multi-split te installeren.

Wil je koelen in de enen ruimte en verwarmen in de andere op hetzelfde moment? Dat kan alleen met mono-split en niet met multi-split.

Offerte aanvraag aironditioning

Offerte aanvraag airconditioning

Hoe gaan we te werk voor zelfplaatsing airconditioning, beknopt!

Je airconditioning zelf installeren met begeleiding!

Altijd al uw airconditioning zelf willen plaatsen maar schrik dat dit niet zou lukken?  Of dat u er zich wel man op ziet maar die u net dat tikkeltje zelfvertrouwen ontbreekt om er echt van start mee te gaan. 

Geen nood, wij gaan eerst op zoek naar het ideale systeem voor uw woning, aangepast aan uw budget, bezorgen u een gedetailleerde offerte.

Dan is het aan u, maar u staat er niet alleen voor. Wij zetten u op weg bij levering, en begeleiden u nadien zowel telefonisch als op de werf indien u het even niet meer weet. Opstart wordt volledig door ons gedaan dus hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

airconditioning zelf plaatsen

Stappenplan - airconditioning zelf installeren

Laat u professioneel begeleiden en ondersteuen

1

Offerte op maat van uw woning en budget

Stuur ons uw plannen en EPB verslag en ontvang een offerte op maat

2

Wij leveren u een compleet pakket op maat

Indien u akkoord gaat met de offerte leveren wij u een compleet pakket inclusief  legplan om een vlotte plaatsing te garanderen

3

Begeleiding

Bij levering begeleiden we u persoonlijk op de werf zodat u vrij van zorgen uw warmtepomp zelf kunt plaatsen

4

Opstart en inregeling

Wanneer u klaar bent met het plaatsen van uw airconditioning komen wij langs voor hetr vullen met koelmiddel en de opstart!

Offerte aanvraag airconditioning