Alles soorten binnen units

■ Eenvoudig zelf te plaatsen met begeleidingen opstart

■ Uiterst efficiënt , stil en budget vriendelijk

■ Meest verkochte airco op de markt

Info menu airconditioning

Product categorieën

Recente blog artikelen

Welk soort binnenunit kiezen

Er zijn vele soorten binnentoestellen verkrijgbaar. Zowel in vorm als vermogen. Met vele opties of gewoon basis toestellen.

Voor elke situatie en elke toepassing zijn er oplossingen.

Vindt de unit die bij u past. 

Mitsubishi airco buitenunit met de verschillende mogelijkheden van binnentoestellen zoals cassette, wandmodel, kanaalunit & plafondmodel

Highwall (wandmodel)

Op gebied van mono-split airconditioning zijn de wandmodellen (highwall) veruit de meest toegepaste binnen toestellen op de markt omwille van hun prijs en veelzijdigheid.

Ze zijn van alle type binnen units de meest budget vriendelijkste en vaak ook nog het stilst.

Ze bestaan in verschillende soorten vermogen alle soorten kleuren. Uiteraard kunnen de units steeds koelen en verwarmen.

Ze worden hoog tegen de wand geplaatst op de daarvoor meest geschikte positie zodat vermeden wordt dat de luchtverplaatsing als onaangenaam wordt ervaren. 

Deze units zijn ook geschikt voor multi-spilt (meerdere binneunits op 1 buitenunit) toepassingen.

De grote voordelen zijn:

Zeer compact, onderhoudsvriendelijk, zeer zuinig, uiterst stil en overal toepasbaar. Kortom bijna alleen maar voordelen. Bovendien zijn dit veruit de goedkoopste vaste airco’s op de markt. Dus koeling en verwarming aan de laagste prijs.

De eventuele nadelen zijn:

Uiteraard zijn de units altijd zichtbaar in de ruimte wat soms leidt dat deze niet echt opgaan in het interieur. Er zijn uiteraard zeer mooie design modellen beschikbaar wat dit nadeel voor een stuk wegwerkt.

Ook kunnen luchtverplaatsingen in bijvoorbeeld slaapkamers als onaangenaam worden ervaren. Het is dan ook noodzakelijk om deze goed te positioneren zodat dit tot een minimum wordt herleidt.

Ondanks dat ze de goedkoopste zijn onder de vaste airco’s kunnen de prijzen heel sterk uiteen lopen. Zowel tussen de merken onderling maar ook binnen eenzelfde merk zijn er sterke verschillen.

Dit heeft niet altijd zozeer met kwaliteit te maken maar eerder met opties, verbruik, mogelijkheden, uiterlijk en geluidproductie.

Zo zijn er basis highwall toestellen zonder wifi vanaf €1000,- maar zijn er ook high-end highwall toestellen die de aanwezige personen kunnen volgen en zo de luchtstroom richting aanpassen in de ruimte vanaf €2500,-. Ergens tussenin vindt je de mid-range highwalls. Voor ieder wat wils.

Hoe meer je betaald hoe mooier het design ook wordt, hoe stiller de units worden en hoe beter de energieklasse wordt.

TIP: Best kijk je ook naar airco’s die werken op R32 koelmiddel. Dit is het nieuwste en milieuvriendelijkste koelmiddel vandaag beschikbaar. Het is zuiniger en beter voor het milieu.

Mitsubishi msz wandmodel diamond in rood wand in moderne leefruimte
Illustratie van luchtstroom van airco wandmodel unit in woonkamer
LG highwall wandmodel binnen unit in zwart