Alle soorten airco binnenunits

■ Welke soort airco binnenunit kiezen?

■ Van wandmodel tot inbouw mogelijk

■ Combineer verschillende toestellen bij multi split

Info menu airconditioning

Algemeen hoofdmenu

Product categorieën

Recente blog artikelen

Welke soort airco binnenunit kiezen?

Wanneer u kiest voor airco split of airco multi split zelf te plaatsen hebt u keuze tussen verschillende binnen units.

Naargelang de ruimte en budget kan bij mono split kiezen tussen onderstaande binnen units.

Bij multi split airco kan u op zelfs een combinatie van verschillende binnen units maken en aansluiten op 1 enkel buitenunit. 

Vindt hieronder de unit die bij u past. 

Soorten airco binnenunits

Highwall (wandmodel)

Op gebied van mono-split airconditioning zijn de wandmodellen (highwall) veruit de meest toegepaste binnen toestellen op de markt omwille van hun prijs en veelzijdigheid.

Ze zijn van alle type binnen units de meest budget vriendelijkste en vaak ook nog het stilst.

Ze bestaan in verschillende soorten vermogen alle soorten kleuren. Uiteraard kunnen de units steeds koelen en verwarmen.

Ze worden hoog tegen de wand geplaatst op de daarvoor meest geschikte positie zodat vermeden wordt dat de luchtverplaatsing als onaangenaam wordt ervaren. 

Deze units zijn ook geschikt voor multi-spilt (meerdere binneunits op 1 buitenunit) toepassingen.

De grote voordelen zijn:

Zeer compact, onderhoudsvriendelijk, zeer zuinig, uiterst stil en overal toepasbaar. Kortom bijna alleen maar voordelen. Bovendien zijn dit veruit de goedkoopste vaste airco’s op de markt. Dus koeling en verwarming aan de laagste prijs.

De eventuele nadelen zijn:

Uiteraard zijn de units altijd zichtbaar in de ruimte wat soms leidt dat deze niet echt opgaan in het interieur. Er zijn uiteraard zeer mooie design modellen beschikbaar wat dit nadeel voor een stuk wegwerkt.

Ook kunnen luchtverplaatsingen in bijvoorbeeld slaapkamers als onaangenaam worden ervaren. Het is dan ook noodzakelijk om deze goed te positioneren zodat dit tot een minimum wordt herleidt.

Ondanks dat ze de goedkoopste zijn onder de vaste airco’s kunnen de prijzen heel sterk uiteen lopen. Zowel tussen de merken onderling maar ook binnen eenzelfde merk zijn er sterke verschillen.

Dit heeft niet altijd zozeer met kwaliteit te maken maar eerder met opties, verbruik, mogelijkheden, uiterlijk en geluidproductie.

Zo zijn er basis highwall toestellen zonder wifi vanaf €1000,- maar zijn er ook high-end highwall toestellen die de aanwezige personen kunnen volgen en zo de luchtstroom richting aanpassen in de ruimte vanaf €2500,-. Ergens tussenin vindt je de mid-range highwalls. Voor ieder wat wils.

Hoe meer je betaald hoe mooier het design ook wordt, hoe stiller de units worden en hoe beter de energieklasse wordt.

TIP: Best kijk je ook naar airco’s die werken op R32 koelmiddel. Dit is het nieuwste en milieuvriendelijkste koelmiddel vandaag beschikbaar. Het is zuiniger en beter voor het milieu.

airconditioning zelf plaatsen
Illustratie van luchtstroom van airco wandmodel unit in woonkamer
LG highwall wandmodel binnen unit in zwart

Hoe gaan we te werk voor zelfplaatsing airconditioning, beknopt!

Je airconditioning zelf installeren met begeleiding!

Altijd al uw airconditioning zelf willen plaatsen maar schrik dat dit niet zou lukken?  Of dat u er zich wel man op ziet maar die u net dat tikkeltje zelfvertrouwen ontbreekt om er echt van start mee te gaan. 

Geen nood, wij gaan eerst op zoek naar het ideale systeem voor uw woning, aangepast aan uw budget, bezorgen u een gedetailleerde offerte.

Dan is het aan u, maar u staat er niet alleen voor. Wij zetten u op weg bij levering, en begeleiden u nadien zowel telefonisch als op de werf indien u het even niet meer weet. Opstart wordt volledig door ons gedaan dus hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

airconditioning zelf plaatsen

Stappenplan - airconditioning zelf installeren

Laat u professioneel begeleiden en ondersteuen

1

Offerte op maat van uw woning en budget

Stuur ons uw plannen en EPB verslag en ontvang een offerte op maat

2

Wij leveren u een compleet pakket op maat

Indien u akkoord gaat met de offerte leveren wij u een compleet pakket inclusief  legplan om een vlotte plaatsing te garanderen

3

Begeleiding

Bij levering begeleiden we u persoonlijk op de werf zodat u vrij van zorgen uw warmtepomp zelf kunt plaatsen

4

Opstart en inregeling

Wanneer u klaar bent met het plaatsen van uw airconditioning komen wij langs voor hetr vullen met koelmiddel en de opstart!

Offerte aanvraag airconditioning