Mono Split airco zelf installeren

Plaats zelf uw 
split 
airconditioning

Zelfbouwpakketten voor airco split systemen

■ Eenvoudig zelf te plaatsen met begeleidingen opstart

■ Uiterst efficiënt , stil en budget vriendelijk

■ Bespaar tot 50% op uw materialen en werkuren

■ Zowel voor koeling en verwarming

Koeling

Verwarming

Energie efficiËnt

Prijs/kwaliteit

Installatie met Opstart en begeleiding

Algemeen hoofdmenu

Info menu airconditioning

Product categorieën

Recente blog artikelen

Een mono split airco zelf plaatsen met begeleiding en opstart, dat kan!

Airconditioning split zijn de meest toegepaste aircosystemen op de markt. Ze zijn budgetvriendelijk en bovendien zijn ze uiterst efficiënt. Met de juiste begeleiding kan u perfect uw airco split zelf installeren!

Met onze zelfbouwpakketten bespaart u bovendien heel wat uit op uw materialen en en uw werkuren uiteraard. Het enige wat u hoeft te doen zijn de toestellen elektrisch aansluiten en de koelleidingen klaarleggen. Daarna komen wij de opstart doen en vullen de installatie met koelmiddel.

Een basis airco split zelf plaatsen kan u al gauw gemakkelijk meer dan € 1000 uitsparen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Hoe gaan we te werk bij airco split systemen

1

OFFERTE AANVRAAG

|

2

BEZOEK OP DE WERF

|

3

LEVERING EN BEGELEIDING

|

Praktische info airco split systemen

Kan ik een airco split systeem zelf installeren?

Airco zelf installeren

Het antwoord is ja!  

Met zelf airco split zelf plaatsen bedoelen we, ophangen en plaatsen van de buitenunit en binnenunit, het elektrische aansluiten van de units, het voorzien van een condens afvoerleiding en het klaarleggen van de koelleidingen. Wij zullen u uiteraard begeleiden bij dit proces. 

Wat je uiteraard zelf niet mag is het vacumeren en drogen van de leidingen en het vullen van de installatie met koelmiddel (koudemiddel/freon).

Dat gedeelte nemen wij voor onze rekening. 

Ecologis-Zelfbouw zorgt er dus voor dat uw airco veilig en volgens de wettelijke bepalingen kan worden opgestart. 

Na dat u klaar ben met het installeren van uw airconditioning komen wij langs om de installatie te vacumeren en te vullen met koelmiddel. Nadien tonen we u met plezier hoe de airco te bedienen.

 

Wat is een mono-split airco?

Split systemen zijn systemen die per binnentoestel een buitentoestel hebben aangesloten.

De verbinding tussen de 2 toestellen gebeurt door geïsoleerde koperleidingen met een koelmiddel (freon) als medium om de warmte of koude te transporteren.

Elk toestel heeft een afstandsbediening om ze in te stellen. De toestellen zijn verkrijgbaar vanaf 2kW tot en met 8 kW.

De binnen units bestaan in verschillende uitvoeringen:

De voordelen zijn: Ze zijn het meest efficiënt, budget vriendelijk en gemakkelijk te plaatsen. Ze kunnen bovendien zowel koelen als verwarmen en zijn uiterst stil omdat de compressor en 2de ventilator in de buitenunit zitten en niet in de binnenunit zoals dat bij monobloc toestellen het geval is.

De nadelen zijn dat ze enkel mogen worden opgestart door een gecertificeerd koeltechnisch bedrijf omwille van de koeltechnische verbinding tussen binnen en buitenunit. Ook vergt de plaatsing toch wel wat extra aandacht omwille van de condensafvoer en juiste opstelling van de binnen en buitenunit.

De kostprijs varieert afhankelijk van de type binnenunit en het vermogen. Highwall toestellen zijn veruit de goedkoopste onder de split toestellen en starten al vanaf €850. Dus een stuk goedkoper dan vaste monobloc toestellen zonder buitenunit.

airconditioning zelf plaatsen
LG artcool zwart airco wandmodel opgehangen in leefruimte boven sofa

Hoe werkt een split systeem?

hoe werkt een airco
werking airconditioning

Een split systeem bestaat uit 2 componenten Enerzijds is er de binnenunit die warmte opneemt uit de ruimte door middel van het koudemiddel die in het systeem stroomt.

En anderzijds is het de buitenunit die deze warmte die is opgeslaan in het koudemiddel terug afgeeft aan de buitenlucht.

De airco doet dus niets anders dan eigenlijk warmte onttrekken aan de ruimte en deze warmte verplaatsen naar buiten. Het onttrekken van warmte is de koeling die wordt bekomen. In verwarmingsmodus gebeurt net het omgekeerde. Dan onttrek je warmte buiten en verplaats je die naar binnen. Het systeem keert de werking dus volledig om.

In de binnenunit zit een een ventilator om dit proces sneller te laten gebeuren. In de buitenunit zit de compressor die als een circulatiepomp werkt voor het koude middel. De ventilator in de buitenunit dient om snel de warmte aan de buitenlucht te kunnen afgeven.

Door de lucht af te koelen wordt de lucht ook ontvochtigd omdat koude lucht namelijk minder vocht kan opslaan de warme lucht. Dit condenswater die hierdoor ontstaat moet worden afgevoerd via een condensafvoer al dan niet met een pompje.

Wanneer kies je voor een split systeem?

Er is meestal geen reden om niet voor een split toestel te kiezen.

Echter de voornaamste reden om voor een split systeem te kiezen is de verschillende mogelijkheden die er zijn qua binnenunits. Doordat je ze in verschillende modellen bestaan is er voor elke situatie wel een oplossing.

Uiteraard is de energie efficiëntie en minimale geluidsbelasting ook een zeer grote troef van deze systemen. 

En last but not least is de prijs een zeer grote factor. 

Er moet wel plaatst voorzien worden om het buitentoestel te kunnen plaatsen.

Samen met onze begeleiding en opstart wordt zelfplaatsing kinderspel.

Vrouw die airco wandmodel bedient met afstandsbediening

Offerte aanvraag aironditioning

Offerte aanvraag airconditioning

Hoe gaan we te werk voor zelfplaatsing airconditioning, beknopt!

Je airconditioning zelf installeren met begeleiding!

Altijd al uw airconditioning zelf willen plaatsen maar schrik dat dit niet zou lukken?  Of dat u er zich wel man op ziet maar die u net dat tikkeltje zelfvertrouwen ontbreekt om er echt van start mee te gaan. 

Geen nood, wij gaan eerst op zoek naar het ideale systeem voor uw woning, aangepast aan uw budget, bezorgen u een gedetailleerde offerte.

Dan is het aan u, maar u staat er niet alleen voor. Wij zetten u op weg bij levering, en begeleiden u nadien zowel telefonisch als op de werf indien u het even niet meer weet. Opstart wordt volledig door ons gedaan dus hoeft u zich hierover geen zorgen te maken.

airconditioning zelf plaatsen

Stappenplan - airconditioning zelf installeren

Laat u professioneel begeleiden en ondersteuen

1

Offerte op maat van uw woning en budget

Stuur ons uw plannen en EPB verslag en ontvang een offerte op maat

2

Wij leveren u een compleet pakket op maat

Indien u akkoord gaat met de offerte leveren wij u een compleet pakket inclusief  legplan om een vlotte plaatsing te garanderen

3

Begeleiding

Bij levering begeleiden we u persoonlijk op de werf zodat u vrij van zorgen uw warmtepomp zelf kunt plaatsen

4

Opstart en inregeling

Wanneer u klaar bent met het plaatsen van uw airconditioning komen wij langs voor hetr vullen met koelmiddel en de opstart!

Offerte aanvraag airconditioning