Monobloc airco

Plaats zelf uw 
monobloc 
aircnditioning

De vaste airco zonder buitenunit

■ Zeer eenvoudig zelf te installeren

■ Overal toepasbaar ook in appartementen

■ Zeer populair bij doe-het-zelvers

Koeling

Verwarming

plug and play

eenvoudige installatie

Info menu airconditioning

Product categorieën

Recente blog artikelen

Airco zonder buitenunit: de airco die iedereen kan en mag plaatsen!

Airconditioning zonder buitengroepen worden steeds populairder. Vooral onder de doe-het-zelvers. Logisch, geen buitenunit is ook geen koelgassen die moeten worden gevuld waardoor je dit perfect zelf kan installeren zonder kennis of hulp van een koeltechnieker!

Wat is een monobloc airconditioning

Voorstelling vaste airco unit zonder buitengroep met ventilatie openingen in de buitenmuur

Een monobloc airconditioning is een airco die geen gebruik maakt van een buitentoestel. De buitengroep zit namelijk geïntegreerd in de binnenunit.

Dus geen gedoe met elektriciteit te brengen naar zowel de binnen als de buitenunit en geen koper koelleidingen plaatsen tussen de 2 units.

Over het algemeen komen ze onder de vorm van  vloermodellen (zie foto) of mobiele toestellen met flexibel kanaal naar buiten.

De voordelen zijn vooral de eenvoud van installatie (door gebrek aan buitenunit) en gemakkelijk integreerbaar in de meeste woningen.

De nadelen zijn dat het rendement iets lager ligt dan de klassieke vaste airco met een aparte buitenunit (split) en dat de toestellen iets meer geluid produceren dan split systemen omdat de compressor en de 2de ventilator ook geïntegreerd zit in het binnentoestel.

De kostprijs van een vaste monobloc airco toestel ligt hoger dan bij een split toestel maar de grote tijdsbesparing en eenvoudige installatie wordt dit ruimschoots gecompenseerd.

Hoe werkt een monobloc airco zonder buitenunit?

Het toestel zuigt via een ventilator de binnenlucht aan. Aan die lucht wordt door contact met een interne warmtewisselaar warmte onttrokken.  De afgekoelde lucht wordt terug de ruimte ingeblazen. Hierdoor koelt de ruimte af.

De warmte die werd onttrokken wordt via een tweede ventilator afgevoerd naar buiten via een kanaal door de buitengevel.

Het zijn de compressor en koude middel die zorgen voor de verplaatsing van de warmte (energie) van binnen naar buiten.

Uiteraard zijn er 2 openingen in de buitengevel gemaakt om enerzijds de buitenlucht aan te zuigen om anderzijds om warmte te kunnen afvoeren via de tweede opening. Deze afgevoerde lucht kan heel heet worden.

In verwarmingsmodus wordt de werking omgekeerd. Hierbij wordt er energie (warmte) aan de buitenlucht onttrokken en die energie wordt binnen in de ruimte ingeblazen. De afgekoelde buitenlucht gaat opnieuw via de tweede opening naar buiten. Deze lucht kan zeer koud worden.

De verwarmingsmodus werkt vlot tot buitentemperaturen van -7°C. Koelingsmodus tot buitentemperaturen van  gemakkelijk +40°C

Ventilatie openingen met roosters in de buitenmuur voor de in en uitlaat van de lucht voor een monobloc airco toestel zonder buitenunit

Wanneer kies je voor een monobloc airco zonder buitenunit?

Geïnstalleerde arico zonder buitenunit in leefruimte

Wanneer wordt een monobloc airco nu toegepast en waarom niet gewoon kiezen voor een split met aparte buitengroep.

Toestellen zonder buitenunit kunnen zeer interessant zijn wanneer er geen mogelijkheid is tot het plaatsen van een buitengroep. Denk maar aan appartementen zonder tuin of terras. Of wanneer je simpelweg geen buitenunit wilt in je tuin zien staan.

Maar de voornaamste reden is toch het installatiegemak omdat geen buitenunit aan te pas komt.

Hierdoor is de tijdsbesparing enorm en last but not least kan en mag iedereen dit plaatsen. Opstart kan en mag door jezelf gedaan worden.

Dit maakt een monobloc airco uiterst populair onder de zelfplaatsers.

Hoe gaan we te werk

Hoe gaan we te werk wanneer u zelf uw airconditioning wilt plaatsen!

1

OFFERTE AANVRAAG

|

2

BEZOEK OP DE WERF

|

3

LEVERING EN BEGELEIDING

|

Offerte aanvraag airconditioning

Offerte aanvraag airconditioning

Offerte aanvraag airconditioning